Over Mabib

Wij zijn Mabib, Maatschappij voor Breedband in Brabant B.V. De organisatie is in 2014 opgericht om de aanleg te realiseren van zoveel mogelijk glasvezelaansluitingen door heel Nederland. Dit met als doel de leefbaarheid in het buitengebied te vergroten.

De initiatiefnemers hebben al vele jaren ervaring in de glasvezelwereld vanuit een adviserende rol. Dit gecombineerd met ruime ervaring bij het voorbereiden en uitvoeren van de fysieke glasvezelprojecten. Bovendien werken we alleen samen met gerenommeerde partners op het gebied van materialen, bouw en servicediensten.

Eind januari 2018 kondigde Mabib aan om verder te gaan onder de naam Glasvezel buitenaf. Mabib en Glasvezel buitenaf werkten al langere tijd samen en nu is er gekozen om onder één naam verder te gaan. Dit heeft verder geen gevolgen voor het aanbod en de toezeggingen die zijn gedaan richting de inwoners en bedrijven in het buitengebied.

Bewoners vertellen: waarom is glasvezel nodig?

Onze ambitie

Mabib heeft als ambitie om alle 35.000 huishoudens in het buitengebied van Brabant te voorzien van snel internet. Juist het buitengebied moet glasvezel krijgen om voorop te lopen in een maatschappij die op alle fronten digitaliseert. Met glasvezel bent u klaar voor alle toekomstige telecomontwikkelingen, ongeacht de bandbreedte die deze ontwikkelingen vragen. Bestanden up- en downloaden gaat razendsnel. Of denk bijvoorbeeld aan interactieve televisie zoals uitzending gemist, live televisie pauzeren en draadloos televisiekijken op uw smartphone of tablet.

Op de hoogte blijven?

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf u dan in voor onze online nieuwsbrief! Hierin maken wij bijvoorbeeld bekend in welke gebieden we aan de slag gaan of updaten wij u over de voortgang in de gebieden waar wij al bouwen. Zodra wij in uw gemeente starten dan ontvangt u via de online nieuwsbrief specifiek nieuws over uw gemeente. Zo mist u nooit wat er speelt!

Aanmelden nieuwsbrief

Ons proces en aanbod

Nadat Mabib in een gemeente een convenant sluit, wordt er gestart met een vraagbundelingscampagne. Dat houdt in dat de vraag vanuit de gemeenschap wordt geïnventariseerd. Wanneer 50% van de huishoudens kiest voor een glasvezelaansluiting én een abonnement bij een dienstenaanbieder, start Mabib met de aanleg van glasvezel. Als inwoner of ondernemer in het buitengebied kunt u kiezen uit twee betalingsvarianten, namelijk:

  • Een maandelijks vastrechtbijdrage van €15,-
  • Eenmalig €1.815,-

Kiest u ná de campagne alsnog voor glasvezel, dan stelt Mabib een offerte op die is afgestemd op uw persoonlijke woonsituatie. De kosten hiervoor kunnen aanzienlijk hoger uitvallen.

Naast de bijdrage voor de glasvezelaansluiting, dient u als inwoner of ondernemer te kiezen voor een abonnement bij een dienstenaanbieder die actief is op het glasvezelnetwerk van Mabib. Zodra wij een campagne starten in een gemeente, vindt u op de desbetreffende gemeentepagina welke dienstenaanbieders daar actief zijn.

Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?