Aanleg glasvezelnetwerk in Altena start na bouwvak

17 april 2018

Het buitengebied van Altena krijgt glasvezel! Begin februari werd de benodigde 50% aanmeldingen behaald. Inmiddels zijn de voorbereidingen achter de schermen al in volle gang. We krijgen nog veel nieuwe verzoeken van mensen die ook een aansluiting willen. Omdat we iedereen een glasvezelverbinding gunnen, nemen we deze verzoeken dan ook graag mee. Dit heeft tot gevolg dat we meer tijd nodig hebben voor een extra zorgvuldige en gedetailleerde voorbereiding.  Naar verwachting gaat eind augustus de schop in de grond.

Mabib heeft aannemer Van Gelder B.V. de opdracht gegeven om het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Altena aan te leggen. De aanleg van glasvezel in het buitengebied is echter een behoorlijke klus. Naast de extra aanmeldingen hebben we te maken met een afstand tussen woningen die ca. 15 keer langer is dan in de kern, de afstand tussen de woning en de weg is langer en er zijn diverse grondsoorten en veel bomen, beekjes en wegen waar rekening mee gehouden moet worden. Op dit moment kunnen we nog niet met duidelijkheid zeggen hoeveel extra tijd er nodig is, maar we houden rekening met minimaal 12 weken.

Schop in de grond
De werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk starten in tegenstelling tot eerdere berichtgeving dan ook na de bouwvak. Naar verwachting gaat eind augustus in omgeving Hank de schop in de grond. Uiteraard kijkt de aannemer tijdens de werkzaamheden naar de mogelijkheden om tijdens de aanleg de uitgestelde tijd weer in te halen. Het streven is dat de eerste huisaansluiting medio oktober gerealiseerd is en dat in februari 2019 het hele buitengebied van Altena is voorzien van glasvezel.

Als de planning van de aanleg bekend is, wordt deze gecommuniceerd op deze pagina.

Categorie: Altena (Aalburg, Werkendam en Woudrichem)

Terug naar overzicht
Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?