“Mijn oproep aan bewoners: doe mee!”

21 december 2017

Ambassadeur en eigenaar van een duurzaam economisch adviesbureau Chantal de Schepper (links) was er meteen over uit en sloot als één van de eersten een glasvezelabonnement af. “Glasvezel zou een enorme vooruitgang zijn. Voor de regio, voor mijn gezin, voor mij persoonlijk en voor mijn bedrijf aan huis. Het is gewoon een nutsvoorziening, een basisbehoefte. Voor iedereen zou snel en stabiel internet vanzelfsprekend moeten zijn. Zowel op het platteland als in verstedelijkt gebied.”

Chantal de Schepper woont met haar man en drie dochters buitenaf in Hank. “We  wonen in een 125 jaar oude boerderij op een prachtige locatie. We hebben veel ruimte en groen om ons heen. Op dit moment redden we ons nog aardig met onze internetverbinding, maar in de toekomst voorzie ik toch echt problemen. De vraag naar meer data, geheugen en capaciteit zal alleen maar verder toenemen. Binnen een aantal jaar lopen we vast en dat wil ik voor zijn.”

Kies voor snel en betrouwbaar

We doen steeds meer online: de belastingaangifte, schoolexamens, bankieren, tv kijken, winkelen en gamen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Glasvezel biedt een bijna oneindige capaciteit en is toekomstbestendig. Daarnaast is de verbinding nauwelijks gevoelig voor storingen of weersinvloeden. Je bent dus eigenlijk altijd ‘connected’. Chantal: “In de huidige digitale wereld is het belangrijk dat je informatie kunt binnenhalen. Wat je er vervolgens mee doet, dat is aan jezelf. Maar als je al niet de toegang hebt, sta je bij voorbaat op achterstand.”

Glasvezel houdt het buitengebied leefbaar  

Bewoners uit het buitengebied ondervinden over het algemeen grote belemmeringen met de internetverbinding. “Laatst sprak ik een buurvrouw een paar huizen verderop. Haar dochter studeert en mocht online op afstand een examen maken. Bij het uploaden naar de onderwijsinstelling, haperde het internet waardoor ze haar opdracht niet kon indienen. Of neem de overheid. Ze willen graag de braindrain tegengaan. Als je geen informatie binnenkrijgt, kunt downloaden of uploaden, verlies je met 5 – 0. Je behoudt deze young professionals niet voor de regio en ook trek je minder snel high potentials aan. Glasvezel is dus voor de toekomst en  leefbaarheid van ons buitengebied van groot belang.”

“Laten we er samen voor gaan!”

Als groot voorstander zet Chantal zich als ambassadeur volop in om het belang van glasvezel te onderstrepen. “Samen met andere ambassadeurs organiseerde ik eind november een succesvolle lokale informatieavond in Hank. Ook hebben we gezamenlijk een Facebookpagina aangemaakt: Glasvezel Altena. Daar delen we allerlei informatie. We hebben al meer dan 100 volgers. Mijn doel als ambassadeur is om iedereen glasvezel als een serieuze optie bekijkt en op basis daarvan hun afweging maakt. Oudere echtparen bijvoorbeeld denken al snel: ‘Glasvezel, dat heb ik niet nodig’. Ik neem ze dan aan de hand en benoem de voordelen. Denk aan zorg op afstand, de verkoopbaarheid van je huis, je kleinkinderen die graag willen internetten als ze langskomen. Ook al is het niet  direct voor jezelf een plus, voor je directe omgeving en de toekomst zeker wel. Zet glasvezel in een wat breder perspectief en dan kun je volgens mij alleen maar concluderen: glasvezel is  onmisbaar. Laten we er samen voor gaan! Op naar de 50%.”

Categorie: Altena (Aalburg, Werkendam en Woudrichem)

Terug naar overzicht
Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?