Van langzaam internet naar glasvezel in 4 stappen

21 juli 2017

Wij kunnen ons voorstellen dat het soms lastig is om te overzien hoe de aanleg van glasvezel in zijn werk gaat. Daarom hebben wij onderstaande infographic voor u gemaakt, waarin de 4 belangrijkste stappen staan weergegeven.

  1. Mabib start een vraagbundelingscampagne in uw gemeente. Voor een bepaalde deadline moet 50% van de huishoudens van deze gemeente zich hebben aangemeld voor glasvezel van Mabib én een abonnement van een serviceprovider.
  2. Is de vraagbundeling geslaagd? Mooi! Dan start de aannemer met graven en het leggen van de glasvezel in de omgeving en in de straten.
  3. De aannemer komt bij u lang voor de ‘Huischeck’. Er wordt dan gekeken waar de vezel in het huis moet komen en hoe de vezel het beste gelegd kan worden. Vervolgens wordt er met u een afspraak gemaakt voor de verbinding van de straat naar uw huis. In de meeste gevallen kunnen wij onder de tuin door en merkt u hier niks van. Binnen 1 of 2 werkdagen komt ook de serviceprovider langs om de diensten werkend op te leveren.
  4. U geniet van razendsnel internet, haarscherpe televisie en heldere telefonie. En pas als u helemaal tevreden bent, hoeft u ons en uw serviceprovider te betalen.

Categorie: Alle gemeenten

Terug naar overzicht
Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?